VM succé - Finnkampsvinst - OS 2024

I år har jag verkligen visat pannben!

Hela hösten och vinterns förberedelser har gått grymt. Jag har känt mig stark i gymmet med nya styrkenivåer som 190kg i knäböj, 102.5 i ryck och 125kg i bänkpress. Jag tog med min lillasyster på träningsläger i USA. Hon är ungdoms-OS guldmedaljör i slägga, och vi hade så otroligt roligt och tränade hårt tillsammans i Kalifornien.

Dagen efter vi kom hem efter ett fantastiskt läger med bra tävlingar i bagaget bröt jag långfingret på höger handen (min diskushand) i en olycka på träningen. Jag fick gå med gips i 6 veckor men gymmade och körde så mycket teknik jag kunde utan att belasta handen.

5 dagar efter jag tagit av bandaget vann jag de nordiska mästerskapen. Det var säsongens första tävling i blå-gult. Jag tog mig till VM och gjorde livets hittills bästa tävling! 

Jag krigade mig upp ifrån placering 31 till 13 och slutade upp som den 5te högst rankade svensken på VM i Budapest.

Säsongen avslutades sedan med min första Finnkampsseger inför hemmapubliken på ett fullsatt Stockholms Stadion – OBESKRIVLIGT!

Nu blickar jag fram emot 2024 som är ett OS-år.

VM i Budapest

Jag gör min starkaste tävling hittills och tävlar upp mig från placering 31 till 13 på VM!
5te bästa svensk på plats under mästerskapet

13 de i världen – 8de bästa europé i fältet

Finnkampsseger

I år vann jag dam diskusen på den snart 100år traditionsenliga Finnkampen framför en fullsatt Stockholm Stadion – Mäktigt!

Det var min 4de av vad som denna säsong var 6 st tävlingar i rad över 60-meter.

Vilket tar mig upp som 2a genom alla tider i Sverige.