KAMGAPOWER

Sedan starten 2020 har jag träffat över 2 000 unga runt om i Sverige.

Scroll

Inkludering, ungas självförtroende och idrott står i fokus!

KamgaPower

Föreläsning: Jag berättar om min väg – från att aldrig hållit i en diskus till att på 4 år vara bäst i Sverige & med på VM! Jag berättar om min medfödda passion för idrott och mina upplevelser som ung kvinna inom elitidrotten.

Hur dagens kroppsbild/hets av hur en stark kropp ska se ut påverkar oss unga. Rasistiska påhopp, mental styrka och vart jag hittar mitt självförtroende.

Workshop: Jag tar med unga tjejer och utför ett tyngdlyftningspass som inte kräver någon tidigare erfarenhet. Aldrig hållit i en skivstång? – Perfekt!

Vi lär oss om olympiska lyft och förhoppningvis får du lägga på lite vikt och inse hur grymt stark du är. Starkare än du trott innan!
Min ambition är att ge deltagarna en erfarenhet. Gym är inte läskiga eller bara för vissa. Efter detta pass kan de faktiskt något om tyngdlyftning!

Representation matters!

Varför är detta viktigt?

  • Representation är viktigt! När jag själv växte upp hade jag inga idrottsliga förebilder som såg ut som mig. Det påverkade min egna syn på vad som var möjligt för mig.
  • Jag tycker att idrotten är för alla - Därför vill jag uppmana nyfikenhet hos dem som vill men inte vågat, eller ej fått möjlighet tidigare
  • Många tjejer börjar aldrig idrotta. Bland dem som gör det så slutar 2 av 3 tjejer i puberteten. Det är skrämmande siffror och en potentiellt folkhälsorisk
2_Kamgas-029 2
Ett möte kan förändra allt. Jag vet själv att en liten knuff kan sätta livet i en annan tangent och jag vill verkligen använda min plattform och resa för att uppmana andra tjejer att våga ta plats inom idrotten
Vanessa Kamga
Grundare av KamgaPower
  • Vision.

  • KAMGAPOWER strävar efter att jobba över hela Sverige med företag, organisationer och skolor som delar våra värdegrunder och värderingar för att inspirera och aktivera så många unga som möjligt!

 
  • Fokus.

  • Vi växer i nya rum & när vi får nya utmaningar. Alla som är med får ett nytt synsätt på träning där vi förmedla en känsla av gemenskap, inkludering & en fet självförtroende BOOST!

 
  • Kontakt.

  • Vi specialsyr programmen utefter behov. Hur skulle vi bäst kunna jobba tillsammans? Tveka inte att höra av er!

 

Sedan jag startade 2020 har jag träffat +2000 unga runt om i Sverige

Självförtroende

Vi vill skapa ett inspirerande forum för unga tjejer där självkänsla och självförtroende är i fokus.

Genom att lyfta sambandet mellan mental och fysisk styrka skapar KamgaPower en gemenskap och kläcker en idé vi hoppas lever kvar hos lyssnarna länge. Varför vi tränar har mycket mer med knoppen än kroppen att göra!

Vi vill må bra. Känna oss starka. Ta oss an nya utmaningar i gymmet som får oss att känna att vi utvecklas och självklart ENDORFINERNA!

På TikTok

3 miljoner visningar

Följ mig & min vardag som en av Sveriges främsta idrottare på tiktok: vanessa_kamga

Via mina kanaler lyfter mina tankar kring sociala medias inflytande på vår mental hälsa samt vårt förhållningsätt till varandra och våra kroppar. 

Vi berör även hur vi indirekt påverkas av den exkluderingen av kroppstyper och etniciteter som finns online när vi matas med bilden av träning och hälsa.

Kontakta mig!